Sinterklaas doet rondtoer door Bogaard stadscentrum 2021

Honderden kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en natuurlijk de Pietenband zongen zondagochtend Sinterklaas wakker. De Goedheiligman zei dat hij een zware nacht had gehad met veel regen. Zijn humeur was er vanochtend zeker niet minder om, maar toch lukte het Bente nauwelijks om de Sint samen met alle kindertjes wakker te krijgen. 

Maar na het zien van zoveel vrolijkheid en het horen van de mooiste Sinterklaasliedjes kwam de Goedheiligman uit zijn caravan waar hij de nacht had doorgebracht. Door Bente geholpen kreeg hij vervolgens zijn mantel en zijn staf aangereikt waarna zijn ochtendwandeling kon beginnen. Maar niet voordat hij, en met hem alle kinderen, zijn ochtendgymnastiek begon uit te voeren. De Sint bleek nog goed van lijf en leden te zijn, waarna de wandeling kon beginnen. De honderden kinderen  merkten echter dat hij zijn slaapmuts nog op had en dat hij zijn mijter niet mocht vergeten.

Onder begeleiding van de Pietenband ging de Sint weer op pad. Zeker geen gemakkelijke opgave, want de drukte was groot. Maar toen hij zijn vrienden van de Pietenband zag, lukte hem dat wonderwel. De kinderen genoten met volle teugen. De (groot)ouders maakten de mooiste plaatjes van de Sint en zijn gevolg. Verschillende Pieten deelden al pepernoten uit en de Sint gaf verschillende boksjes aan de Rijswijkse kinderen, waarvan verschillende zich als de mooiste Pietjes hadden verkleed. Om de halve meter poseerde de Sint met de kinderen. Hij genoot van elke seconde en dat deden ook de vele bezoekers aan het stadscentrum afgelopen zondagmiddag. 

De Sint keerde een aantal uren later weer terug bij zijn caravan. Samen met de Pieten checkte hij zijn brievenbus die daar voor een speciale reden was neergezet op het pleintje in de Prinsenpassage. Tot en met 4 december kunnen kinderen een tekening, wenskaart of brief voor de Sint in de brievenbus gooien. Zij kunnen daar ook een wens op schrijven. Op de dag dat Sinterklaas jarig is (5 december), kiest de goedheiligman 1 wens uit die vervolgens ook in vervulling wordt gebracht.